Flagdage og Flagtider

Officielle flagdage i 2016

Her er en oversigt over flagdage, husk hvis du er i tvivl om der skal flages eller ej, så er reglerne lad være.

1. januar

Nytårsdag

5. februar

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary

6. februar

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie

25. marts

Langfredag (halv stang hele dagen)

27. marts

Påskedag

Danmarks besættelse (halv stang til kl. 12.00)

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte

5. maj

Kristi Himmelfartsdag og Danmarks befrielse 1945

15. maj

Pinsedag

26. maj

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik

5. juni

Grundlovsdag

7. juni

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim

11. juni

Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen

15. juni

Valdemarsdag. Genforeningsdagen 1920

Danmarks udsendte

25. december

Juledag

I hvilke tidsrum må man flage

Flagning med vimpel eller stander:

Flager du med vimpel eller stander, må du flage døgnet rundt og hele året. Vimpel eller stander hejses helt til tops i et roligt tempo. Flagsnoren kan eventuelt sno's en eller to gange omkring flagstangen, da en løs snor vil klapre mod flagstangen, hvilket kan være irriterende for dem, der bruger haven samt naboer.

Flagning med Dannebrog:

Der er helt andre regler, når du vil flage med Dannebrog end ved flagning med vimpel og stander. Normalt flages der kun med Dannebrog efter solopgang og frem til solnedgang: Dannebrog skal ikke hejses før kl. 8.00 om morgenen, men må gerne tages ned før solnedgang.

Ønskes det at flage med Dannebrog efter solnedgang eller før solopgang, kl. 8.00 om morgenen, kan dette lade sig gøre, hvis Dannebrogsflaget bliver belyst.

Som udgangspunkt er det forbudt at hejse andet flag end Dannebrog.